Feven Zegai, v46

Hej.
Igår hade jag, Sinem, Anna och Asta ett möte om vart det här projektet var påväg och hur vi skulle göra.
Vi har kört fast.
grovt.
Omständigheter som vi inte har kunnat påverka har tillslut fått oss att erkänna ett defeat; vi pratade med Adriana och hon höll med om att det var dags att byta projekt.
Vi håller nu på att fundera på vad vi skulle kunna ersätta det med och vi har några riktigt bra ideér på gång som vi gärna skulle vela sätta i rullning.

Vi får se vilket projekt det blir.
Feven

Ytterligare ett svar

Nu har jag fått ett mail från SOS-barnbyar, som ni kan se här nedan.

Hej,

Tack för ert mail och intresse för SOS-Barnbyar.

Vi driver en barnby i Estland som ni gärna får göra en insamling till. Däremot så kan vi inte ta emot saker och kläder. På länken nedan kan ni läsa om barnbyn i Keila. På den övre länken kan ni läsa om exempel på skolprojekt och vad man kan tänkas att göra. Ni kan läsa där först och återkom gärna till mig sedan om n i har fler frågor.

Lycka till med ert arbete!

http://www.sos-barnbyar.se/stod-oss/skolor/Pages/default.aspx

http://www.sos-barnbyar.se/Om-SOS-Barnbyar/Har-finns-vi/Europe/Estonia/Pages/default.aspx

Med vänliga hälsningar
Rebecca Schulze


SOS-Barnbyar
Östhammarsgatan 68, Box 24165, 104 51 STOCKHOLM
phone +46 8 54 58 32 03 fax +46 8 54 58 32 22
PG 90 02 29 - 6

www.sos-barnbyar.se | [email protected]

I 60 år har vi gett föräldralösa barn över hela världen

ett hem, en familj och utbildning. Vill du vara med?

Bli fadder i SOS-Barnbyar


v. 45 Svar från ambassaden

Den svenska ambassaden i Tallinn svarade snabbt på vårat mail med en sida som innehåller en lista på alla barnhem. Förhoppningsvis så kommer detta vara till hjälp för oss. Har bifogat mailet (och länken) nedan.


"Hej Asta!

Här får Du en länk till alla barnhem i Tallinn. Vår lokalanställda receptionist har tagit fram den, eftersom vi får ganska många frågor om barnhemskontakter från skolor i Sverige.

http://www.tallinnalastekodu.ee/client/default.asp?wa_id=482&wa_object_id=1&wa_id_key=

Hälsningar
Gunilla Holmberg"

v. 45 Asta, Sinem & Anna

Idag hade vi en kort diskussion med några lärare om vår projektidé och problemen vi stött på. (Dvs problemet med att hitta en kontaktperson). Därmed fick vi tips om att ta kontakt med svenska ambassaden i Tallinn och kolla om de kan hjälpa oss med att få kontakt med ett barnhem. Vi mailade ambassaden,
Lions Club som är en svensk organisation som hjälper ett barnhem i Estland och återigen så mailade vi SOS-barnbyar (dock i Sverige denna gång). Ifall vi verkligen inte får tag på något barnhem som är i nöd, så kan det sluta med att vi får omforma vår projektidé lite grann och kanske tex. undersöka förhållandena i barnhem.

v 44, höstlov

Vi alla möttes upp i tisdags för att diskutera projektarbetet. Vi känner fortfarande att vi sitter fast eftersom vi inte kommer i kontakt med någon estnisk talande person eller fått något svar på mailen vi skickat ut. Det vi kom fram till var att vi ska ta kontakt med organisationer för att de ska kunna hjälpa oss att nå ut till ett barnhem


RSS 2.0