Anna, Asta & Sinem, v43

Anna hittade under helgen en kort annons om ett stödprojekt som hjälper föräldrarlösa och övergivna barn i olika länder, SOS Children's Village. Vi hittade genom deras hemsida kontaktuppgifter till SOS Children's Village i Estland. Genom Sinems mail har vi mailat och frågat om de tar emot donationer och nu väntar vi på svar.
Om vi inte kommer någon vart med Estland kommer vi att maila SOS barnbyar och fråga om de behöver donationer till andra länder, men då finns även risken att vi inte kan åka dit.

Asta Karjalainen, v. 42

Denna vecka under PA- timmen satt jag, Anna och Feven och sökte efter Estniska barnhem. Vi upptäckte att många barnhem hade det ganska bra ställt (åtminstone de som hade hemsidor) och att de tog emot pengar för att kunna utveckla barnhemmen. Kläder och andra "mindre" saker verkade inte vara behövda.

Dock så hittade jag ett barnhem i Rakvere (Lille 8) som möjligtvis skulle kunna behöva hjälp och mailade dem. Förhoppningsvis så svarar de inom kort.

Sinem Balta, v42

Känns som om vi inte kommer någon vart när det gäller detta projektarbete. Att hitta ett barnhem är svårt, speciellt att hitta personal som kan engelska. Så jag undrar vart vi hamnar med detta. Jag har i alla fall suttit hemma och sökt efter barnhem. Min sökning bidrog till att jag kom in på ett Adoptions centrum som arbetar med Estland, kanske kan de hjälpa oss med att ta kontakt med något barnhem (?). Men det kan bli lite svårt eftersom de använder sig av tolkar och då måste vi fixa en sådan. Vad resten av gruppen har hittat har jag ingen aning om, det får de berätta om själva.
Ett av våra mål innan höstlovet var ju att informera skolan om insamlingen, men det tror jag kan bli svårt eftersom vi inte ens har fått kontakt med något barnhem ännu och då vet vi inte vad de behöver.

Anna Pavlovic, v. 40

Efter vårat möte med Adriana blev det klarare för oss hur vi skulle gå tillväga. Vi bestämde oss för att vänta med att besöka Estniska skolan och istället kontakta ett barnhem och se ifall personalen på barnhemmet kan tala engelska på så sätt slipper vi att ha en kontaktperson som kan språket. Vi ändrare även vår projektplan och skickade in den nya till Adriana. Nästa vecka (41) ska vi söka efter barnhem i Estaland och ta kontakt med dem via mejl.

Feven Zegai, SP3A

Hej.
Igår hade Jag, Asta och Anna möte med dig Adriana och efter det så började vi göra om vår projektplan. Vi hade även kommit på några nya ideér som vi skrev ner i projektplanen. Vi börjar komma igång och det känns som att alla vi är eniga om vad som ska hända med det här projektet och det känns bra. Nu kollar jag bara runt på Tallink-biljetter på internet och planerar på hur vi ska samla ihop kläder så att vi får en känsla för allt som måste göras.
Det känns bra.

Feven

RSS 2.0